Aplicatia SEES

Primul Sistem Electronic de Evidență

al Screeningului de hepatite virale

din România

În cadrul proiectului LIVE(RO)1: Formarea personalului medical din România pentru screening-ul populațional al infecțiilor cronice cu virusuri hepatitice B/C/D, proiect al cărui beneficiar este Institutul Clinic Fundeni, va fi dezvoltat primul sistem electronic de evidență al screeningului hepatitelor virale, SEES, din România. Importanța acestui sistem electronic pentru realizarea cu succes a programului de screening este esențială, acesta asigurând stocarea și interpretarea datelor colectate.

Sistemului Electronic de Evidență al Screening-ului – S.E.E.S. are acces parolat, fiind destinat furnizorilor de servicii medicale, respectiv medicilor de familie, medicilor din spitalele în care se va efectua diagnosticarea și stadializarea, precum și medicilor de laborator. Aplicația informatică va fi dezvoltată în scopul centralizării datelor esențiale referitoare la pacienții testați în screening, precum și monitorizarea ulterioară a celor depistați pozitiv. Prin SEES, se vor putea obține date valoroase în ceea ce privește evoluția anuală și pe categorii de vârstă a prevalenței în cadrul populațiilor testate, distribuția geografică a infecțiilor pe regiunile vizate de screening precum și alte date relevante indicate de experții implicați în dezvoltarea acestui registru. Informațiile astfel obținute vor constitui date certe pentru dezvoltarea măsurilor/strategiilor/politicilor publice ulterioare în vederea diminuării efectelor infecției cu hepatită cronică în România.

Sistemul electronic SEES își va demonstra utilitatea prin încărcarea și centralizarea informațiilor referitoare la pacienții infectați cu virusul hepatic B/C/D, va putea permite dezvoltarea de module ulterioare prin care să fie centralizate informații ale pacienților deja existenți în baza de date cu alte patologii sau coinfecții sau chiar dezvoltarea de module dedicate unor baze de date distinct, cu pacienți din alte programe naționale sau de screening.

Sistemul electronic de evidență va fi gestionat de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Pentru a vă autentifica în Aplicația SEES apăsați aici.

Aplicația SEES