Prin acest proiect, vrem să ȋi descoperim pe medicii și asistenții medicali valoroși din România. Vrem să îi ajutăm să se perfecționeze în depistatrea, testarea și screeningul hepatitelor virale care fac an de an atâtea victime în România. Vrem să le arătăm recunoștința noastră, respectul nostru, pentru că sunt parte din elita profesioniştilor acestei țări. Numai cu servicii medicale performante și de înaltă calitate putem să contribuim la sănătatea acestei națiuni, să fim o țară respectată, apreciată şi stăpână pe viitorul ei.”
“Putem avea o țară dezvoltată, modernă, europeană, cu oameni sănătoși! Putem fi sănătoși fiind competitivi pe piața sanitară!
Suntem competitivi având personalul medical motivat și foarte bine format, specialiști performanți și pasionați de domeniul sănătății!

Echipa de proiect

 

Efectele, în plan socio-economic, ale realizării proiectului, sunt multiple și pot fi grupate pe următoarele direcții:

  1. Reducerea morbidității și mortalității asociate infecțiilor cronice cu hepatite virale B/D și C. Aceasta se poate realiza numai prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sectorul medical în identificarea timpurie și tratamentul patologiilor hepatice. Strategia Națională de Sănătate 2014-2020 precizează o evoluție pozitivă de +17,4% a mortalității datorată bolilor cronice hepatice, inclusiv ciroze în România în perioada 2006-2010, de la 39,7 la 46,6 decese/100.000 persoane, fiind a cincea cauza de deces după bolile circulatorii, tumori maligne, boli digestive și respiratorii.
  2. Diminuarea pe termen mediu-lung a prevalenței infecțiilor cu virus hepatitic B/D și C în România ca urmare a tratamentului urmat de persoanele depistate ce prezintă risc major de răspândire a infecțiilor către alte populații sănătoase.
  3. Îmbunătățirea standardului de viață al pacienților infectați prin îndrumare și acces ulterior la tratament (linkage to care).
  4. Centralizarea și monitorizarea datelor privind profilului epidemiologic al infectilor cu hepatită B/D și C în populația generală sau în anumite grupuri populaționale la risc, date necesare îmbunătățirii strategiilor naționale și politicilor publice în domeniul bolilor transmisibile prioritare, în vederea alinierii la cerințele Organizației Mondiale a Sănătății în concordanță cu obiectivele strategice definite în Strategia Națională de Sănătate 2014-2020.
Aplicația SEES